• Kumluca http://www.booked.net/
    +16°C

Haber


24
Kumluca Ticaret Borsası (KUTBO) ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliğinde “IPARD III Programı Bilgilendirme” toplantısı düzenlendi.

Kumluca Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Yönetim Kurulu Başkanımız Fatih Durdaş, TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, TKDK Uzmanları Hasan Çoban ve Cenk Korkmaz ile üyelerimiz katıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) çalışmalarıyla ilgili bilgi veren TKDK Isparta İl Koordinatörü Süleyman Gülcü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun, Avrupa Birliği adına fon kullanmaya yetkili olarak kırsal kalkınma alanında hibe destekleri içeren IPARD programını yatırımcılar ile buluşturduğunu söyledi.

Hibe desteklerinin şehirlere ciddi yatırımlar kazandırdığını belirten Gülcü, “Batı Antalya'nın yatırım potansiyeli çok yüksek. IPARD Programı kapsamında tarım ve hayvancılık başta olmak üzere kırsal alanda 16 başlıkta yapılacak yatırımlara yüzde 50 ile 75 arasında hibe destek sağlanmaktadır. Meyve sebze depolamadan işleme ve paketlemeye, hayvancılıktan et ürünlerine ve kırsal turizme kadar önemli alanlarda yüksek hibe oranıyla desteklenmektedir” dedi.

Gülcü, toplam 785 Milyon Euro bütçeli programda yatırımcılar için çeşitli avantajların yer aldığını, desteklerde genç ve kadın yatırımcılara öncelik verildiğini kaydetti.

Yönetim Kurulu Başkanımız Fatih Durdaş, “IPARD programının önceliği kırsal alanlarda tarım ve hayvancılık ile kırsal turizm. Bölgemiz tarım ve turizm bölgesi. Tarımda üretimin artması, iç ve dış ticarette hacmin büyümesi ve sürdürülebilirliği bakımından hibe destekleri sektörümüzde önem teşkil ediyor. Kırsal turizm ve hayvancılıkta aynı şekilde önemli. Batı Antalya, kırsal kalkınma desteklerinden faydalanmalıdır. Borsa üyelerimizin IPARD programı hibe destekleri hakkında bilgi edinmeleri için verimli bir toplantı olduğunun kanaatindeyim. TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü ve TKDK Antalya İrtibat Ofisi uzmanlarına vermiş oldukları bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Durdaş, hibe desteklerinden yararlanmak ve bilgi edinmek isteyenlerin Kumluca Ticaret Borsası ve TKDK Antalya İrtibat Ofisi ile iletişime geçebileceklerini söyledi.




Okunma Sayısı: 133
resim